Snabba SMS lån

Snabblån
Långivare Lånesumma Löptid Kostnad: 5000 kr i 30 dagar Läs mer Ansök
Credway snabblån 1000 - 30000:- Flexibelt 108:- Credway Ansök
Ferratum 1000 - 20000:- månadsvis 473:- Ferratum Ansök
Daypay snabblån 1000 - 20000:- 1 - 36 mån 703:- Daypay Ansök
Loanstep 3000 - 5000:- 14 - 150 dagar utan kostnad i 14 dagar Loanstep Ansök
Frogtail 7000 - 40000:- 5 mån - 3 år 395:- Frogtail Ansök
GoodCash 5000 - 50000:- månadsvis lån i 1 år GoodCash Ansök
Kortio kreditkort 1000 - 50000:- välj själv beroende på kreditkort Kortio Ansök

Snabblån är en högkostnadskredit med en effektiv ränta på 30% eller mer. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Om SMS lån

Info om snabba sms lån

Efter att strängare regler infördes år 2008 har de flesta aktörer begränsade möjligheter att göra minutsnabba utbetalningar till privatpersoner som önskar ta snabba SMS lån. Den bank som varit mest tillmötesgående mot snabblåneaktörerna på marknaden för snabba SMS lån är Nordea. För att inte tappa allt för många kunder till bankerna, har många bolag som sysslar med snabba SMS lån, under de senare åren återigen slutit avtal med storbankerna. Ofta tvingas SMS-lånebolag betala dyra provisioner till storbankerna för att kunna få till stånd de riktigt snabba SMS lån-utbetalningarna.

Om du har möjlighet att vänta några timmar med utbetalningen finns dock ganska många snabblån att välja mellan. Om du ansöker om ett SMS lån på en vardag under kontorstid kan du välja i stort sett vilket bolag som helst för snabba lån. Ett snabbt SMS lån kan rädda dig ur en knipa och vara behjälpligt i många olika lägen. Det kan till exempel röra sig om en räkning som blir betald innan förfallodagen, ett köpfynd kan göras och en trevlig utekväll kan göras lite längre än vad kassan egentligen tål.

De riktigt små sms lånen på 500 kr har helt försvunnit men det finns några låneföretag som har sms lån på 1000 kr. De flesta lånen börjar på 2000-3000 kr och för att kunna välja mellan många olika lån får man låna minst 5000 kr. Men kanske man ska ta sig en tankeställare om man behöver en mindre summa än så om det faktiskt är helt nödvändigt att ta ett lån. Kanske man tillfälligt kan låna av någon man känner eller vänta tills man får lön.

Snabba SMS lån när det är akut

Pengar går ibland åt fortare än vad vi egentligen vill. När det känns som en evighet till nästa lön eller CSN-utbetalning kan snabba SMS lån vara precis det som räddar situationen. För den som är i behov av ett mindre lån på några tusenlappar finns det idag många lånebolag att ta kontakt med. Processen är enkel och okomplicerad. Kraven för snabba SMS lån (mikrolån/snabblån) är lägre i jämförelse med traditionella lån det räcker ofta att vara 18 år för att beviljas ett SMS lån.

Snabba SMS lån är lätta att söka. Det kan gå till så att du beställer en ansökningskod via SMS och anger ditt personnummer samt det kontonummer du vill ha din utbetalning till. Besked lämnas sedan snabbt och utan några obekväma frågor.  Vanligare idag är att man går in på en hemsida med mobilen och gör en ansökan där.

Smidig ansökan med mobilt BankID och e-legitimation

Många säger fortfarande SMS lån men det var egentligen länge sedan som man använde SMS för att ansöka om ett lån. Snabblån eller mikrolån är en mer korrekt benämning idag. Allt fler lånebolag har börjat acceptera låneansökan med mobilt BankID.

Mobilt BankID är en typ av e-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor. Med ett Mobilt BankID kan du legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. För att kunna använda Mobilt BankID behöver du dels installera BankID säkerhetsapp och dels hämta ett Mobilt BankID. Detta gör du hos din internetbank.

Fördelen med Mobilt BankID är att det är otroligt enkelt att använda och att du alltid har mobilen till hands. Genom att använda mobilt BankID sparar du pappersarbete och slipper returnera ett avtal till lånebolaget. Ditt lån blir snabbt och smidigt utbetalt så fort din ansökan godkänts.

Mobilt BankID fungerar ihop med dessa enheter:

 • iOS 4.3 och senare på iPhone, iPod Touch och iPad
 • Android 2.2 och senare på mobiltelefoner och surfplattor
 • Windows Phone 8

Utfärdare av mobilt BankID:

 • Danske Bank
 • Handelsbanken
 • ICA banken
 • Länsförsäkringar Bank
 • Nordea, SEB
 • Skandia Bank
 • Sparbanken Syd
 • Sparbanken Öresund
 • Swedbank
 • Ålandsbanken

Värt att tänka på innan du lånar pengar

Räntan är en av de viktigaste faktorerna när man ska ta snabba sms lån. Alla snabblån har mycket högre ränta än vanliga lån på grund av sin utformning som ett mycket snabbt lån. Räntesatsen varierar mellan långivarna och därmed finns det en hel del pengar att spara på att hitta ett lånebolag som kan erbjuda lägsta möjliga ränta och låga avgifter eller inga avgifter alls utöver räntan.

Låna endast belopp som du är säker på att du klarar av att betala tillbaka nästa gång du får lön eller studiemedel etc. När du väljer en långivare för snabba SMS lån måste du se till att alla de villkor som anges i lånevillkoren är tydliga och att det inte finns några dolda avgifter. Du bör också vara fullt på det klara med när lånet ska återbetalas samt vilka eventuella avgifter som kan läggas på i samband med förseningar.

Som vi tidigare nämnt kan snabba SMS lån vara en räddning många gånger men du bör aldrig låna pengar i onödan. Räntan är hög och det kan bli tungt att kunna betala tillbaka om du lånar mer än vad din ekonomi egentligen orkar med. Precis som alltid gäller det att ta ansvar för sin ekonomi och använda en gnutta sunt förnuft. Betalar man inte tillbaka lånet i tid stiger snabbt kostnaderna.

Kritik mot snabba SMS lån

Kritiken mot snabba SMS lån beror ofta på att man anser att låneaktörerna aktivt marknadsför sms lån till de som har det tufft ekonomiskt redan innan. Detta kan leda in i en skuldfälla där man försöker betala av ett sms lån genom att ta ett nytt. Låneaktörerna bemöter kritiken med att media enbart lyfter fram de som hamnat i ekonomiska svårigheter.

Hos Kronofogdemyndigheten hävdar man också att en stor del av problemet är att många bolag lånar ut pengar till kunder som redan har knackig ekonomi. Konsumentverket tror istället att det är snabbheten och den enkla ansökningsprocessen hos SMS lån som är boven i dramat.

Eget ansvar när man lånar

Hur man än vänder och vrider på problemet så är det i slutänden upp till den enskilde individen att fatta sina privatekonomiska beslut. Väljer man att låna 3000 kr i 30 dagar mot en förutbestämd avgift så är det något man måste ta ansvar för. På låneaktörernas sajter finns alltid information om exakt hur mycket lånen kostar och vilka konsekvenserna det blir om du inte betalar tillbaka i tid. Det absolut viktigaste om du planerar att ansöka om ett SMS lån är att du vet att du har råd att betala tillbaka lånet + ränta och avgifter innan återbetalningstiden löpt ut.

Här på snabbalan.nu listar vi alla snabblån som via på Snabba SMS lån har skrivit om och kollat upp. Vårt omdöme är absolut inte någon exakt sanning utan bör snarast ses som en slags vägledning. Vi har tittat på vilka som fungerar bra, vilka låntagarna gillar och vilka som har smidigast ansökningsprocess samt utbetalning. Samtliga av dessa långivare är alla seriösa företag som tar sitt uppdrag på yttersta allvar. Oftast är det bara små detaljer och villkor som skiljer så det är svårt att kunna ge några exakta betyg. Sidan fungerar som en översikt över alla snabblån som vi listat för att enkelt få en överblick.

Om snabblån och sms lån

Ett snabblån är en typ av mindre blancolån/privatlån, det vill säga ett lån utan säkerhet, som innebär att du lånar en mindre summa pengar som betalas av på kort tid. Det som utmärker den här låneformen är, förutom att det handlar om mindre summor pengar och att återbetalningstiden är kort, att själva låneprocessen går mycket snabbt.

Efter att en ansökan om kredit inkommit kontrolleras låntagaren för att se om denne uppfyller vissa grundläggande krav, som att denne är tillräckligt gammal samt har ett bankkonto. Därefter görs en sedvanlig kreditprövning via UC, Creditsafe, Bisnode eller något annat kontrollföretag. Långivaren lämnar oftast besked om låneansökan har beviljats inom 15 minuter. Ansökan sker oftast med e-legitimation via Mobilt BankID eller  vanligt BankID.